Limba de Porc cu masline

de nico15 in Porc, 25 Iun 2013 | 3605 vizualizari

 

Daca tot am preparat salata de limba de porc cu maioneza, care a iesit delicioasa la comanda onoratului public am executat evident si o mancarica delicioasa.


Aceasta mancare este una din preferate mele din copilarie, are o poveste minunata, deoarece domnul Mircea vecinul nostru un om cu o personalitate remarcabila prepara aceasta mancare si eu o mancam pe nerasuflate, era cea mai buna si nenea Mircea cum ii spuneam eu pe la 7-8 ani, era tare incantat cand Nicusor(eu) manca tot din farfurie. Anii au trecut si iata si acum peste zeci de ani imi aduc aminte de nenea Mircea cu mare drag, ii port mare respect in sufletul meu si ii duc reteta mai departe. Deci ati ghicit este vorba de Limba cu praz si masline. Asa se face ca am purces la treaba dupa cum urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de limba de porc mai marisoara
  • Buquet garni: cimbru, patrunjel, foi de dafin
  • Boabe de piper
  • 2 1/2 L de apa.
  • 2 cepe
  • 2 fire de praz
  • 100 g de masline
  • ½ ceasca de vin alb sec
  • 1 ceasca de pasta de tomate
  • 2 morcovi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de Porc cu masline:

Se pune apa sa fiarba, se va adauga limba de porc si restul ingredientelor, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine, pentru a putea indeparta partea tare de deasupra. Incercam sa vedem daca s-a fiert aproximativ dupa 25-30 de minute iar daca este fiarte se scoate si se lasa putin in asteptare cat sa nu ne friga la mana cand vom curata stratul tare din exterior.

In acest timp ne vom apuca de curatarea legumelor - ceapa si prazul, sotam ceapa si adaugam si prazul taiat in bucati potrivite de marime.

Daca maslinele sunt sarate le vom desara. Dupa ce am curatat limba o vom taia in feliute potrivite si o vom introduce langa celelalte ingrediente care au  fost deja la cuptor, Mai adaugam peste ingrediente, supa in care a fiert limba, adaugam si vinul si lasam sa fiarba. Vom adauga si maslinele aproape de final.

Gustam de sare si piper, adaugam si pasta de tomate si mai lasam 7 minute la fiert.

Servim cu patrunjel verde tocat.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de Porc cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

babi5 1

26.06.2013, 09:23

Dea_Dea 1

26.06.2013, 14:03

iry-gabriela 1

26.06.2013, 14:38

buna mancarica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Limba cu masline